Bir işin iyi sonuçlar vermesi, kişinin işine yüklediği anlam ve işin gerçekleşmesi için geçirdiği süreçlere bağladır. Eğitim alanında öğrencilerin ihtiyaç duyduğu desteğin karşılanması;

  • ancak öğrenciyi gerçekten anlayabilen,
  • veliyi anlayabilen,
  • onlara faydalı olmayı bir iş olmanın ötesinde bir yaşam biçimi halinde getirebilen,
  • bundan mutluluk ve huzur duyan kişiler tarafından yapıldığında sağlanabilir.

Ders çalışma programları yapmak, öğrenciye test çözdürmek, soru sayısı üzerinden çalışmalar düzenlemek, öğrenciyi birçok sorun yumağının içine itmekten başka bir şey değildir.

Gerçek koçluk öncelikle öğrencinin güvenini ve sevgisini kazanmayla başlar. Sevgi ve güven zemininde yapılan programlar, çalışmalar kendiliğinden verimli sonuçlar doğurur.

Eğitim koçluğu mevcut durumun doğru tahlil edilmesiyle başlayıp öğrenciye kendi kulvarında taşıyabileceği bir rota oluşturulması ile devam eder.

Sürecin her aşamasının takibi ve öğrencinin kendi hedeflerinin bilincine vararak kendi programını oluşturabilme aşamasına gelmesi koçlukta başarıya giden yoldur.

Öğrencilerin birey olarak kendileriyle ilgili karar verme mekanizmalarını oluşturabilecek seviyeye ulaşmaları ve bu yolda ilerleyebilmelerinin sağlanması gerçek başarıyı getirir.